- żyto 26,2 %
- koniczyna 20,1 %
- owies 19,2 %
- ziemniaki 13,4 %
- łubin 5,1 %
- pszenica 3,3 %
- mieszanka paszowa 1,72 %
- jęczmień 0,6 %
- karpiele 0,3 %
- buraki pastewne 0,3 %
- groch 0,2 %
- bób 0,1 %
- cykoria, kapusta, marchew i inne warzywa poniżej 0,1 %
Ugory stanowiły 4,4 %, łąki 3,9 %, a zalesione pola uprawne 1 %.
Nie uprawiano kukurydzy, gryki, prosa, lnu, konopi, lucerny i seradeli, także uwzględnianych w tym badaniu statystycznym.
Dane w stosunku do całkowitej powierzchni gruntów uprawnych, wyliczone na podstawie danych szczegółowych z sześciu specjalnie dobranych gospodarstw rolnych, zebrane przez choczeńskich nauczycieli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz